Üdvözöljük a Chesterfield ülőgarnitúra, kanapé, fotelek webáruházában!

Termékeinkről érdeklődhet:+36-20-417-8494 vagy +36-20-342-1444 illetve info@chesterfields.hu email címen.
Termékek  | Ülőgarnitúra képgaléria  | Céginformációk | Akciós termékek  | Kapcsolat - Vevőszolgálat | Regisztráció | Bejelentkezés |
Ülőgarnitúra Webáruház Ülőgarnitúra
Főoldal
Új termékek
Az Ön fiókja
Kosár tartalma
Pénztár

Ülőgarnitúrák, kanapék, fotelek
Chesterfield bőr fotel Chesterfield fotel
Chesterfield bőr kanapé Chesterfield 2-es kanapé, szófa
Chesterfield bőr kanapé Chesterfield 3-as kanapé, szófa
Chesterfield bőr kanapé Chesterfield 4-es kanapé, szófa
Chesterfield kinyitható ágyazható kanapé szófa Cheseterfield kinyitható kanapé
Chesterfield ülőgarnitúra Chesterfield bőr ülőgarnitúra
Chesterfield sarokgarnitúra, sarokülőgarnitúra Chesterfield bőr sarokgarnitúra
Chesterfield hálószoba bútor, ágy Cheserfield hálószoba bútor, ágy
Chesterfield irodaiszék, tárgyalószék, szék Chesterfield szék
Chesterfield asztal, zsámoly, puff Chesterfield zsámoly, asztal, puff
Bőrszín válazték Választható bőrszínek 2016
Bútorbőr, bőr Rendelhető bútorbőrök


Céginformációk
Ülőgarnitúra webáruház használata
Választható ülőgarnitúra bőrszínek
Ülőgarnitúra szállítás és garancia
Bőr ülőgarnitúra
Bőr ülőgarnitúra ápolása
Adatvédelmi Szabályzat
Kapcsolat - Vevőszolgálat


Referenciák

Ülőgarnitúra képgaléria

Chesterfield digitális  ülőgarnitúra katalógus

A bőrök ápolása

A bőrbútorok élettartama és a bőr szépsége tovább tart, ha rendszeresen ápoljuk. Az ápolás igénye függ a bőr típusától, annak igénybevételétől és használóinak izzadságától, pontosabban annak agresszív jellegétől. A tisztító ápolásához csak a gyártó által ajánlott szereket szabad használni, az általános bútorápoló szerek még akkor sem ajánlottak, ha a használati útmutatójukban a bőrbútor is szerepel. A szabad oldószeres vagy szilikon-tartalmú szereket sem szabad a tisztításhoz használni, mert ezek jelentős károkat okozhatnak a bőrökben.
A tisztítás célja általában az elöregedett, elszennyeződött konzerváló réteg eltávolítása. Erre a legalkalmasabb a gyárilag ajánlott habosított tisztítószer. A művelet után a bőrfelületet hagyjuk teljesen megszáradni, majd kenjük át finoman újabb, a bőrhöz ajánlott konzerváló szerrel. E célra elsősorban a gyártó által javasolt szerek használhatók. A méhviaszos bőrápolók a festett bőröknél hatástalanok, nem adnak védelmet, sőt a viasz egyfajta katalizátorként itatja át a bőrt, és az szinte vonzza a por és piszkot. A korrekt bőrkonzerválás félévenként elöregszik és elveszti védő hatását, ezért 6 hónaponként akkor is meg kell ismételni, ha a bútort nem használjuk, és a bőrön nem látható különösebb elváltozás

Cikk: Ezermester-2009-otthon, lakberendezés


Bőr ülőgarnitúra, kanapé, sarokgarnitúra, ülőgarnitúrák

Köztudottan a bőr a legrégebben és széles körben felhasznált természetes anyagunk. Közkedveltségét előnyös tulajdonságai indokolják, többek között a tartóssága, természetes szépsége és kellemes tapintása. Számtalan használati tárgyunk készül ebből az anyagból, de különlegesen exkluzív hatása leginkább a belőle készült ülőgarnitúra, kanapé, fotelen érvényesül.
Egyedien természetes szépsége mellett az sem mellékes jellemzője, hogy a bőr ülőgarnitúra, tartós és értékálló.
A bőr ülőgarnitúra megszerzése általában nagybefektetésnek minősül, ezért kiválasztásuknál különösen körültekintően kell eljárni. Ezt megkönnyítendő, az alábbiakban néhány szempontra, jellegzetességre szeretnénk felhívni a leendő vásárlók figyelmét.

Miért előnyös a bőr ülőgarnitúra?

Először is mert természetes anyag és megkapóan szép a látványa. Az első benyomások mögött azonban nyomósabb okok is vannak, pl. az ilyen ülőgarnitúra, kanapé, fotel tartóssága és értéktartása, könnyű tisztíthatósága, rugalmassága és nem utolsó sorban a természetes bőr jellegzetes illata. Bizonyos fokig státuszszimbólum is, hiszen a bőr ülőgarnitúra soha nem volt olcsó, ám az igazsághoz tartozik az is, hogy az egyéb minőségi kárpitanyagok ára is közel azonos a kiváló minőségű bőrökével. Adott esetben azonban a bőrkárpitozású ülőgarnitúra külleme miatt mégis rangosabbnak mondhatók az egyéb kárpitozásúaknál.
A színük sokkal változatosabb, mintsem azt bárki gondolná, nem beszélve a különféle kikészítésből és bőrfajtákból eredő természetes jegyek jellegzetességeire, amelyek csak a valódi bőrökre jellemző. Megjegyezzük ugyan, hogy a textilbőrök ma már külsőleg és tapintásukban is megtévesztően hasonlóak a valódi bőrökhöz, ám tartósságuk és egyéb tulajdonságaik jelentősen elmarad mögöttük. A valódi bőrből készült ülőgarnitúra, kanapé, fotel különösen lágy, kényelmes bár sokszor hideg tapintású, amelyet a bőr enyhén nyitott pórusain keresztül létrejövő hőmérséklet kiegyenlítődés okoz. Egyszóval minden szempontból előnyös és elbűvölő kárpitanyag, amit a kárpitos munka egyedi jellegzetességei még vonzóbbá tesznek.

Tartós de nem elnyűhetetlen

A bőr ülőgarnitúrákhoz számos tévhit is kapcsolódik. A hiedelmekkel ellentétben hosszú, de nem örökéletű. Régebben ugyan akár több generációt is kiszolgáltak, ám akkoriban sokkal kisebb igénybevételnek voltak kitéve, vélhetően azért, mert nem ez volt a család egyetlen ülőalkalmatossága.

A fokozott és gyakori használat miatt a bőr ülőgarnitúra, kanapé, fotel is kopik, ráadásul tönkremenetelüket a fokozott UV sugárzás és az állandó hőterhelés is előidézheti. Az izzadság is megrövidítheti a bőr élettartamát, mert a verítékben levő sók és zsírok a bőr idő előtti kirepedezését okozhatják.

Az ülőgarnitúrára ráömlött folyadékok csak bizonyos bőrökön nem hagynak nyomokat, másokon viszont eltávolíthatatlan foltokat hagynak, amit csak bőrcserével lehet eltüntetni. Ez főként a nagyon finom és kényes kikészítésű bőrkárpitokra jellemző. Ezért fontos hogy ismerjük az adott ülőgarnitúra, kanapé, fotel bőrkárpitjának a jellemzőit, nevezetesen hogy mire kényesek, mennyire strapabírók, színtartók és az időszakos ápolásukat is ennek megfelelően kell elvégezni.
Az is ajánlott, hogy a várható igénybevételi körülmények felmérése alapján választjuk ki az adott használati szokásokhoz legideálisabb kárpitbőrt, mert ezzel a bőrkárpit tartóssága is hosszú évekre garantálható.

Az ülőgarnitúra kiválasztása

Egy bőr ülőgarnitúra megvásárlása mindenképen hosszú távra szóló beruházás, ezért ajánlatos több szempontot is fegyelembe venni. Nagyon fontos, hogy mire fogjuk használni. A komfortosság és a kényelem e tekintetben lényeges szempont. A rendelkezésre álló hely nagysága is alapvetően fontos a kiválasztott ülőgarnitúra, kanapé vagy fotel elhelyezhetősége szempontjából. Ha a kiválasztott ülőgarnitúra még éppen befér, az nem biztos, hogy esztétikailag előnyös is.
Az ülőgarnitúra stílusa legalább ilyen fontos. A többi berendezési tárggyal célszerű harmonikusan összeillő stílusú ülőgarnitúrát választani. A klasszikus chesterfield bőr ülőgarnitúra régies, mondhatni konzervatív vonalvezetésű, párnázata mélytűzött, míg a modern ülőgarnitúrákat az egyszerűbb formai vonalvezetés és a szokatlanabb formák jellemzik. A rusztikus jellegű bőr ülőgarnitúrák viszont kissé vaskosak, fakáváik hangsúlyosabban érvényesülnek, és párnázatuk lágyan redőzött. E stílusokon belül számos változat létezik, amelyek megkönnyítik a kiválasztásukat.
Ez vonatkozik a kárpit bőrfajtájára és annak színére is. A kiválasztott ülőgarnitúrához ugyanis különféle típusú és színezésű bőrök választhatók, kivéve az akciós, azonnal elvihetőkön kívül

Használati ajánlások

A bőr ülőgarnitúra, kanapék, fotelek mindig száraz, meleg helyiséget igényelnek. Az ideális páratartalom 50-70 %, a helyiség hőmérséklete pedig 15-30 fok közötti legyen. Az ülőgarnitúra bőrét védeni kell a közvetlen napfénytől, a sugárzó hőtől (pl. radiátortól) illetve a szélsőségesen változó száraz, vagy nedves helytől. Az új bőr üllőgarnitúra az első félévben nem igényel különösebb ápolást, ezt a gyártás során már elvégezték, és a tisztítószerek az első hónapokban inkább ártanak, mintsem használnak az új bőröknek. Ettől függetlenül a felületüket rendszeresen kell porszívózni, hogy a bőr pórusai tiszták legyenek. Ha eltömődnek, az gátolja az anyag természetes szellőzését. Ha a por mégis rászáradna, enyhén nedves ruhával áttörölve távolítsuk el, majd a felületét töröljük azonnal szárazra.
Ha folyadék kerül rá, azonnal dörzsölés nélkül itassuk fel, enyhén nedves textíliával töröljük át, és a folt helyét ezt követően töröljük szárazra. Azt is tartsuk szem előtt, hogy a bőrgarnitúrát óvjuk a nehéz és éles tárgyak okozta sérülésektől, mert ezek felsérthetik, és az ilyen sérülések nehezen vagy egyáltalán nem tüntethetők el. A házi állatok körme is okozhat ilyen sérüléseket az ülőgarnitúrán.

Copyright - Chesterfields.hu - Bőr ülőgarnitúra, kanapé, sarokgarnitúra, ulőgarnitúrák - Chesterfieldbutor.hu
Kiemelt partnerünk: AntikPiac.hu, Ulogarnitura.lap.hu, Irodaszek.lap.hu, Kanape.lap.hu, Otthon.lap.hu, Nappali.lap.hu, Irodabutor.lap.hu,
Copyright © Chesterfields.hu  E-mail:  info@chesterfields.hu
   AntikPiac.hu Magyarország antik apróhirdetési oldala